Η Γαρδέλη Παναγιώτα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Πατρών (2008), κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Middlesex University of London (2009) και Διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Manchester (2018) με ειδίκευση στη Διαχείριση του Μετεγχειρητικού Πόνου. Ακόμη είναι κάτοχος παιδαγωγικής επάρκειας – πτυχίου Παιδαγωγικών Σπουδών ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) από́ το 2010. 

Από το 2010 έως και σήμερα εργάζεται ως Κλινική Νοσηλεύτρια. Στο Γ.Ν. Κορίνθου εργάστηκε για διάστημα τριών ετών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (1 έτος) και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (2 έτη). Από το 2013 εως και το 2016 εργάστηκε στο Γ.Ν. Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και τους τελευταίους έξι μήνες στην Χειρουργική Κλινική. Από το 2016 έως και σήμερα εργάζεται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γ.Ν. Πατρών Αγ. Ανδρέας. 

Παράλληλα έχει αποκτήσει διδακτική εμπειρία σε τομείς της Παθολογικής, Χειρουργικής και Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής εργαζόμενη ως Επιστημονικός Συνεργάτης το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ έχει εργαστεί και σαν Εργαστηριακός Συνεργάτης από το 2010 στο ίδιο τμήμα. Επίσης διδάσκει στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Δ.Ι.Ε.Κ. Πατρών. 

Είναι συγγραφέας επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς φήμης και έχει συμμετάσχει σε ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια γύρω από τα θέματα του Πόνου. 

Από το 2020 είναι μέλος του Ε.ΔΙ.Κ.Ε. συμβάλλοντας στον τομέα εκπαίδευσης.